Klompen & Souvenirs - Klompenmuseum Best

Welkom bij Klompenmuseum Best
Ga naar de inhoud

Klompen & Souvenirs

Het winkeltje de Vleutse Hoeve, waar men klompen verkoopt is gevestigd in de boerderij op hetzelfde terrein bij het museum. Tevens wordt deze ruimte gebruikt als workshopruimte en in de zomer bij goed weer wordt er gebruik gemaakt van het terras tussen het museum en de winkel. Zie de website www.vleutsehoeve.nl voor meer informatie.

Dit klompenwinkeltje is van oudsher een echte streekwinkel waar al decennia lang klompen en souvenirs verkocht worden. De laatste jaren is het winkeltje een beetje aangepast aan de eisen van deze tijd zonder afbreuk te doen aan de sfeer.

Men verkoopt hier nog steeds allerlei Hollandse klompen in allerlei soorten. Denk aan de gewone blanke (ongeschilderd), de traditionele gele, verschillende met molendecor, gezellige stippelklompen, luxe, verschillende tripklompen (met een leren bandje over de wreef) enzovoort. Kom eens passen, en wij helpen u bij uw keuze.
Houten klompen houden uw voeten warm in de winter en in de zomer koel.  Daarbij heeft u geen last van zweetvoeten, doordat klompen een natuurproduct zijn. Tevens krijgt u geen natte voeten als u door het natte gras loopt.
Ook is er een uitgebreide collectie aan souvenirs. Denk daarbij aan: potloden, kleine klompjes, sleutelhangers, magneten, spaarpotten, vogelhuisjes, voederhuisjes, bloemklompjes, theelichthouders et cetera. Natuurlijk alles in de vorm van een klomp of iets wat te maken heeft met een klomp.

Daarnaast worden er in het winkeltje ook streekproducten verkocht. Heel veel streekproducten hebben natuurlijk ook met klompen te maken. Bijvoorbeeld, klompendrop, klompenkaas, klompenkoek, klompenbier, klompenchocolade. Hiervan worden ook leuke kadopakketten te maken voor een feestelijke gebeurtenis zoals een abraham of sarafeest, een huwelijksfeest, een relatiegeschenk of een kerstpakket. Het is ook mogelijk om de klompen te voorzien van een persoonlijke tekst of een (bedrijfs) logo. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.
Terug naar de inhoud